Brug røngtenbriller til at ændre hjemmesider

Del med dit netværk

En hjemmeside består af en række koder der definerer tekst, placering og udseende, samt de ressourcer der skal vises. Disse koder hentes ned af browseren for at den kan vise siden. De fleste moderne browsere giver mulighed for at man kan se og endda redigere kildekoden, men med Mozilla X-ray tages det et skridt videre. Ideen er at det er let at undersøge sidens elementer og se den bagvedliggende kode – og så kan man let ændre på den og lave sit eget take på hjemmesiden.

xrayexample

Her er det Jyllands Posten der bliver udsat for X-ray Googles. Nederst er en boks der viser koden bag det markerede element og som let kan rettes.

Brug i undervisningen

Et oplagt værktøj til undervisning i hjemmesidesnedkeri, men også en spændende måde at ændre på hjemmesider. Skriv og omskriv nyheder og lav dine egner og brug det som udgangspunkt for en snak om kildekritik.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *