Internet Archive – meget mere end hjemmesider

Del med dit netværk

The Internet Archive er stedet hvor man kan finde den fantastiske The Way Back Machine og grine af hvordan hjemmesider så ud i forrige årti og i det hele taget et fantastisk digitalt bibliotek. Det rummer efterhånden så meget øvrigt materiale – udover tekster – at det er en ren guldgrube hvad enten man leder efter underholdning eller er i gang med at lave research. Efterhånden som biblioteket er vokset er det også blevet sværere at finde rundt, men her kommer deres samlinger (collections) behændigt til hjælp.

Television Archive News Search Service

Optagelser af amerikanske nyhedsudsendelser siden 2009. De er fuldt søgbare, da der er lavet transkriptioner af det der bliver sagt og så kan man lige klippe tingene til inden man deler dem på facebook, i sin skoleblog eller på IT Torvet:

The LibriVox Free Audiobook Collection

LibriVox er en samling af lydbøger som indlæses af frivillige fra hele verden. Der findes indhold på mange sprog, så hvis du er klar til Guld og Ære er det bare at høre med:

NASA eClips Collection

Fordi rummet er sejt og NASA derfor også er seje er vi vilde med at man kan finde en stor mængde uddannelsesrelevante videoklip i denne samling.

78 RPMs and Cylinder Recordings

En samling af 78’ere og cylinderoptagelser tilbage fra det tidligere 20. århundrede. Nyd for eksempel lidt Billy Holiday:


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *