Lær sprog med Duolingo

Del med dit netværk

Duolingo hedder en ganske gratis tjeneste til at træne sprog med. Selve rammen omkring læringen – det instruktionelle og didaktiske – er ikke i fokus og ikke det bedste der er set. Her handler det om træning – men det gøres til gengæld også overbevisende. Gennem en række små opgaver og quizzer trænes ordforråd, grammatik og øves både at lytte til sproget og udtalen af det.

Det store salgsargument er dog gamificeringen. Man indstiller programmet til hvor mange minutter man vil træne hver dag og så minder telefonen om at der skal arbejdes, og efterhånden som man klarer opgaver og træner indtjenes badges og point. Selvfølgelig er der også et socialt element, så man ligesom på Endomondo kan prale af sine bedrifter over for kammeraterne.

Tjenesten tilbyder en lang række sprog, men det er desværre ikke muligt at have dansk som modersmål, så man må tage udgangspunkt i et sprog man kender og mestrer og tage den derfra. Det giver lidt udfordringer og det er lidt ærgeligt at få fejl på spanskkurset fordi man laver en grammatikfejl på engelsk. Men det er ikke desto mindre imponerende.

duolingo

Der går rimelig godt på tyskkurset, men vi er heller ikke noget meget længere end fængelsstadiet – med børd og vand 😉

Brug i undervisningen

Duolingo kan ikke erstatte sprogundervisningen, men kan måske bruges som et supplement. På grund af den manglende mulighed for at angive dansk som modersmål er brugbarheden desværre noget begrænset.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *