Tjek på fakta med Snopes.com

Del med dit netværk

Nogle gange hører man en nyhed der får en til at tænke “Kan det nu også passe?”. Ofte er det fordi at det ikke kan passe. Det kan være svært at tjekke om dagens nyheder virkelig er sande, men på Snopes.com er de rigtig gode til at lave fakta-tjek og undersøge hvorfra diverse historier kommer fra – og ja – de tager sig også af Urban Legends som falske månelandinger og den slags. Det er bare at besøge siden og søge på et par velvalgte nøgleord fra historien man gerne vil tjekke. Så savner vi bare en dansk version, men må så nøjes med DRs Detektor.

USA__Mysterious_Nazi_submarine_from_WWII_discovered_in_Great_Lakes_World_News_Daily_Report

Nej det passer ikke – der er ikke fundet en nazi-ubåd i de store amerikanske søer…

Brug i undervisningen

Et oplagt sted at lære eleverne om i forbindelse med den digitale dannelse og kildekritisk kompetence.


Del med dit netværk

Ingen kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *