Fikse falsknerier

Del med dit netværk

Det vrimler med falske nyheder og manipulerede billeder på nettet, og det behøver ikke være svært at lave selv. Et par hurtige services der tilbyder falske skærmdumps af sms-beskeder på iOS, falske Siri-samtaler og falske Facebook-opdateringer har længe været tilgængelige. Heldigvis for dem der gerne vil have sandheden, hele sandheden og intet andet end sandheden kan det være svært for den slags sites at følge med og sørge for at alt er opdateret, men det er stadig let at lave noget der ser rigtigt ud.

ifaketext

Med iFakeText laver man let noget der ligner en sms-dialog fra en iPhone…

fakasiri

iFakeSiri hedder tjenesten der laver dialoger som havde det været selveste Siri man talte med…

hbvse

Også Facebook-opdateringer kan let laves med FB Status Generator. Der kan endda tilføjes kommentarer.

 

Brug i undervisningen

Det er let at lave den slags falske beskeder og dermed også at lave et par stykker til brug i klassen til en samtale om god og sund kildekritik. Man kan dog også bruge tjenesterne mere konstruktivt – forestil dig for eksempel en omskrivning af en kendt litterær dialog til sms eller en argumentation skrevet som en facebook-status.

Se også Falske facebook-profiler som undervisning eller besøg en alternativ service til oprettelse af hele profilsider til Facebook på http://www.classtools.net/FB/home-page.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *