TinyTap – Spil og interaktivt indhold

Del med dit netværk

Med TinyTap kan man let skabe små interaktive fortællinger og spil. Der er tale om et ret bredt redskab som giver minder tilbage til nogle af de programmer der blev brugt til at skabe interaktivt indhold tilbage i CD-rommens tidsalder.

Man opbygger sine spil eller fortællinger lidt ligesom en klassisk (powerpoint) præsentation, ved at lave en række billeder. På hver billede kan man tilføje lyd, interaktive elementer, navigation eller opgaver. Interfacet er simpelt at bruge både på tablet og i browseren.

tinytap

Her laves quiz. Vælg spørgsmål, udpeg området med det rigtige svar og angiv lyd til henholdsvis rigtig og forkert svar.

Udover at det er let at lave sine egne små interaktive produktioner kan man også søge i en stor mængde produktioner der allerede er der ude. En del af disse er ganske professionelle og man finder også en del på dansk. Men som altid i den slags systemer er der også en del der tydeligvis er elevprodukter eller små forsøg – måske lavet i forbindelse med et kursus, en workshop eller et blogindlæg.

tinytap2

Man kan også finde en række produkter andre har lavet i TinyTap. Her er det en opgave om stort og småt egnet til de yngste.

Brug i undervisningen

Man kan selvfølgelig bruge TinyTap til at oprette quizzer, opgaver og interaktivt materiale til eleverne, men helt oplagt er det at lade eleverne være digitale producenter og selv kaste sig ud i programmets fornøjeligheder. Interfacet er let at gå til og selv børnehavebørn kan (med god hjælp) producere en quiz.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *