Så er der Jeopardy…

Del med dit netværk

Factile hedder en service der tidligere havde navnet Jeopardy Rocks, hvilket måske var mere rammende, da der er tale om en simpel Quizmaskine til at spille Jeopardy i klassen. Der skal være en spilbestyrer (og han skal kende svarene på de forskellige spørgsmål). Han styrer så de enkelte hold eller deltagere og angiver hvem der svarer og om svaret var rigtigt eller forkert.

Servicen er gratis, men findes også i en PRO-udgave hvor man kan lidt mere – blandt andet bruge billeder og video som spørgsmål og svar ligesom man kan præsentere spørgsmålene i form af flashcards, så der kan trænes op inden der skal spilles.

Det er let at oprette de enkelte spørgsmål og svar i den simple brugergrænseflade.

Selve spillet er dog i sig selv sjovt og det er let at lave en ny quiz. Man kan desværre ikke vælge at have færre kategorier eller begrænse antallet af spørgsmål i hver kategori helt, men man kan lade være med at oprette spørgsmål og så kan kategori/niveauet ikke vælges. Da man som deltager (eller hold) skal fortælle svaret og spilmesteren angive om det er rigtigt eller forkert – og man ved forkerte svar giver andre mulighed for at prøve – kræver det at spilmesteren kender alle svar og kan sige om det er godkendt eller forkert.

Et eksempel på et spil kan ses her: https://www.playfactile.com/ittorvet

Undervisningsbrug

Oplagt at bruge til at lave små fælles quizzer om aktuelle temaer i klassen, men endnu sjovere at lade eleverne selv arbejde med at lave faglige quizzer til hinanden. Der er masser af gode overvejelser i både valget af kategorier, fastsættelse af sværhedsgrad og ikke mindst udformning af selve spørgsmålene.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *