Spil dig til at forstå Fake News

Del med dit netværk

På hjemmesiden Bad News kan man spille rollen som producent af Fake News. Undervejs i spillet opbygger man følgere og vender dem langsomt til de forskellige løgne og konspirationer man vil have sit nyhedssite eller meningsblog til at støtte og sprede. Selve spillet er et simpelt “choose your own adventure”, hvor man hele tiden bliver stillet overfor at vælge mellem 2 – 3 forskellige muligheder, men mængden af valg giver en god oplevelse af kontrol og styring. Undevejs får man badges indenfor forskellige kategorier som internet-trold, impersonator og konspirationist.

Vi har nu 131 følgere, men skal have flere. Vi kan nu vælge mellem flere forskellige memes for at diskreditere videnskabens udsagn om klimaforandringer.

Ideen med spillet er selvfølgeligt at man for en bedre forståelse for de mekanismer rigtige internet-trolde og spredere af “fake news” benytter på nettet. Det tager omkring 20 minutter at spille spillet, men man kan med fordel spille det flere gange, ligesom det også egner sig til at spille i grupper, hvor man sammen afgør hvad man vil gøre. Spillet har også en glimrende lærervejledning som kan bruges til både at forstå spillet bedre og til at rammesætte brugen af spillet i arbejdet med digital dannelse.

Bemærk at spillet er på engelsk.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *