CoSpaces – lav din egen VR oplevelse

Del med dit netværk

Virtual Reality (VR) er ved at være en gammel dame på læringsområdet, lige fra at stå på en planke i 10 etagers højde til at opleve en for længe overstået krig. Men CoSpaces gør noget interessant! De har formået at lave en platform hvor man forholdvist intuitivt kan lave en avanceret verden med mange lag. Mediet kan være enten 100% VR, 360 graders video eller Augmented Reality via en Cube.
Via blokprogrammering udvides mulighederne betydeligt. Elementerne kan bevæge sig rundt, interagere med hinanden og spilleren, benytte sig af tyngdekraft, afspille lyd og meget meget mere.

Lige en lille teaser som jeg lavede til vores intranet på CSV Vejle:


Brug i undervisningen
CoSpaces kan man benytte på alle undervisningstrin og også på specialområdet som jeg er en del af. Indtil videre kan man lave historiefortælling hvor eleven er med til at interagere med elementer som så fører historien videre til næste side. Man kan også lave trafiktræning og man kan få det i hænderne. Det fede er, at man man programmere sin VR verden, så der sker animationer, lyd og dimser man kan pille ved og manipulere med.

Hints
Hvis du vil benytte CoSpaces med HTC Vive VR headset, skal du bare åbne det i Firefox browseren, så virker det!
Du kan hente 3D modeller til din verden via f.eks. Tinkercad og Thingiverse (så længe det bare er f.eks. OBJ filer.

Ressourcer
Skoletube.dk


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *