Internet of Things med Skolelederforeningen

Del med dit netværk

I takt med at flere og flere af de apparater de omgiver os er blevet digitale er det også blevet muligt at forbinde dem til hinanden. Internet of Things kalder man det når apparaterne kan gå på nettet og både sende og modtage data. Især i forbindelse med sensorer der kan opsamle og aflevere informationer kan man skabe ny viden ved at analysere den indsamlede data. Det skal eleverne lære om mener både Skolelederforeningen, IT Torvet og mange andre.

Skolelederforeningen har derfor sammen med IT Branchen søsat et projekt der skal udbrede elevernes viden om IoT. Der er blevet gennemført et pilotprojekt i Aarhus Kommune og elevernes mange sjove projekter er nu blevet gjort tilgængelige via projektets hjemmeside.

Selve projektets undervisning tænkes som et fem-dages forløb hvor eleverne arbejder med at finde et og undersøge en problemstilling og udvikle en prototype på en løsning som præsenteres for et ekspertpanel. På den vis kan forløbet minde lidt om Coding Class, men altså med fokus på IoT. På siden kan man se eksempler på en række af de projekter som elever i Aarhus har lavet som en del af forløbet.

Karoline, Sebastian og Kathrine fra Mårslet Skole har lavet en pauseknap, så man kan hjælpe læreren til at vide hvornår det er en god ide at holde pause. Det er en af de IoT-opfindelse der er kommet ud af pilotprojektet.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *