Pixelkunst og animationer med Piskel

Del med dit netværk

Piskel hedder et simpelt tegneprogram til at lave hurtige pixelanimationer til alskens brug – hvad enten det er som illustrationer, spil eller noget helt tredje. Selve tjenesten kører 100% online, men man kan også downloade programmet til både Windows, Mac og Linux. Man behøver heller ikke at logge ind for at benytte programmet online, men det kan være en fordel hvis man vil holde styr på og kunne arbejde videre med sine projekter.

Selve programmet er hurtigt og let at bruge og hele fidusen er at man kun tegne pixeleret. Der er værktøjer til at tegne med forskellige størrelses pixels, hurtig udfyldning og tegne med spejlinger, så det er hurtigt at få lavet sine tegninger eller figurer. Hvis man vil lave animationer kan man hurtigt kopiere de enkelte frames og rette eller tegne videre fremfor at skulle starte forfra hver gang.

Programmet er en oplagt måde at lave hurtige illustrationer til elevernes produktioner, hvad enten det er noget der skal trykkes ud på papir eller er en digital produktion i Scratch eller andre steder.

Coding Pirates har i øvrigt lavet nogle rigtig gode vejledninger til Piskel og de forskellige funktioner. Find vejledning her.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *