Spil bræt- og kortspil over nettet – og lav dine egne

Del med dit netværk

En super fed tjeneste i disse dage hedder Tabletopia. Tabletopia tilbyder en lang række spil som man kan spille helt gratis fra klassiske kortspil til Ludo. Man kan også opgradere til en betalingsudgave og få adgang til nyere titler som er blevet gjort tilgængelige via tjenesten ligesom man kan tilkøbe visse helt nye spil via Steam.

Det smarte ved Tabletopia er at man ikke har nogen regelmotor. Det betyder at man på samme måde som i bræt- eller kortspillet har de kort, brikker og terninger der skal bruges, men selv skal holde øje med reglerne undervejs. Det betyder selvfølgelig at man sagtens kan snyde i Ludo, men også at man kan spille med sine egne husregler.

Her er der gang i et spil hvor man bare vælger hvor mange kort der skal være. Det betyder man kan spille alle kortspil man har lyst til.

Når en spiller starter et spil får man muligheden for at gøre det tilgængeligt for alle der er online eller kun via et delingslink. Så man kan både starte et spil når man sidder alene og keder sig eller hvis man har fat i vennerne over nettet. Om alle omstændigheder er det en god ide at man har en stemme- eller måske endda videokanal åben, så man kan tale, råbe, græde og håne hinanden mens man spiller.

Her er det et hjemmelavet spil – Hackerspillet – der spilles. Når man sætter spillet op kan man bestemme at de enkelte spillere sidder forskellige steder om bordet og dermed ser det fra forskellige vinkler.

Endelig betyder det at man meget let kan lave sine egne spil. Man behøver nemlig ikke at programmere eller opsætte avancerede regler. Man skal bare oprette billedfiler af de elementer der skal bruges, lave reglerne som en pdf og så ellers gå i gang i workshoppen med at sætte spillet op med spilleplade og brikker. Der ligger endda et par ganske letforståelige vejledningsfilm som forklarer alt om processen.

Her er vi i byggeren (som hedder Workshop) hvor man kan lave sine egne spil og få dem udgivet. Husk kun at bruge dit eget indhold eller noget du har rettigheder til at bruge.

Tabletopia kører i en browser, men der findes også apps til både iOS og Android.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *