Spil One Night Ultimate Werewolf (og andre spil) online sammen

Del med dit netværk

I disse hjemmeskoletider er der rigeligt med gode tilbud om fagligt indhold og aktiviteter til skoleeleverne, men der skal jo også være tid til at være sammen (hver for sig) og have en hyggestund.

Et af mine ynglingsspil hedder One Night Ultimate Werewolf og foregår normalt rundt om et bord med kort af pap. Spillet går i al sin enkelthed ud på at man trækker et kort og dermed tildeles en rolle. Man er enten på hold med landsbyboerne eller er på varulvenes hold. Nu bliver det nat og alle skal sidde med lukkede øjne mens man så på skift udføre forskellige handlinger (som for eksempel landsbyens seer der kan få lov at kigge på en af de andre spilleres kort, varulvene der kan få lov at se hvem hinanden er eller ballademageren der bytter rundt på to andre spilleres kort uden de ved det). Når alle har været i gang vågner byen og man skal nu blive enige om hvem der mon er varulv og sørge for at pege den skyldige ud. Efter diskussion og afsløringer (man må dog ikke vise sit kort eller kigge på det – man kan jo have skiftet rolle om natten uden at vide det) i en på forhånd aftalt tid på et par minutter eller tre udpeger alle samtidig hvem de mener er varulv (de rigtige varulve prøver selvfølgelig at skyde skylden på andre). Den (eller dem ved stemmelighed) med flest stemmer er så skyldige. Lykkedes det for landsbyboerne at udpege en varulv vinder de, ellers vinder varulvene. Men man kan jo tro man har vundet og så har man skiftet side om natten.

Spillet er som sagt ret sjovt, men det kan være lidt besværligt at huske hvilke kort der har hvilke evner og hvad rækkefølgen er. Derfor er der også udviklet en app man kan styre spillet med – men på netgames.io har de taget trinnet videre. De har udviklet en hjemmeside hvor man kan spille sammen på sin telefon eller tablet (eller PC – det er browserbaseret) og tanken er så at man sidder om bordet men bruger telefonen i stedet for papkort.

Og så kommer fidusen. For når man ikke behøver de fysiske kort behøver man heller ikke sidde i samme rum – så længe man kan tale sammen. Så man kan altså spille One Night Werewolf over nettet samtidig med at man har en chat kørende – om det er på Teams, Meet eller måske gamerfavoritten Discord – og få sit spilletrang styret selvom man skal holde sig alene og derhjemme.

Netgames.io tilbyder også en række andre rigtig gode spil, men One Night Ultimate Werewolf er min klare favorit.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *