IT Torvet skifter fokus

Del med dit netværk

Siden starten har IT Torvet handlet om gratis programmer og tjenester, men nu skifter vi fokus. Fremover vil vi kun kigge på betalingstjenester og programmer man køber.

“Skiftet sker primært i lyset af GDPR” siger Erik S. Kristensen, en af hovedkræfterne bag IT Torvet og forklarer at kravet om databehandlingsaftaler betyder at det kan være svært eller direkte umuligt for lærere og elever at bruge andre tjenester end dem kommunen har indgået aftale med. “Desværre er der ikke mange gratistjenester som tilbyder at indgå databehandlingsaftaler så nu tager vi konsekvensen” siger Erik.

Løsningen på udfordringen kom til en af IT Torvets andre forfattere, Thomas Østerlund Mortensen, en dag han gik en tur i bakkerne omkring Vejle: “Det var så åbenlyst at vi slet ikke havde tænkt det før. Vi skal bare skifte fokus og nøjes med skrive om betalingstjenester. Så kan vi også sikre os at de overholder GDPR og har en fornuftig databehandlingsaftale inden vi skriver om dem”.

Fra ide til udførelse tog ikke lang tid. Thomas indkaldte Erik samt Henrik Hebeltoft og Malte von Sehested til en videokonference. Her blev beslutningen taget.

Det var et alvorligt team bag IT Torvet der tog de alvorlige beslutninger om at skifte spor.

Det betyder at vi fremover kun vil skrive om betalingstjenester. Det er dog aftalt at vi anledningsvis vil tillade at der skrives om betalingstjenester der også tilbyder gratis introduktionsperioder, men de skal kræve betaling. “Vi kan ikke tillade os at skrive om nogen der kører for eksempel fremium, hvor man kan have en gratis konto og så betale for den fulde pakke” siger Thomas og suppleres af Henrik “Hvis vi tillader det ender vi jo med at kunne skrive om ting der er helt gratis og den vej har vi jo prøvet. Der skal vi ikke hen igen”.

De nye ændringer træder i kraft i dag, den 1. april 2020.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *