Skærmoptagelse med Loom

Del med dit netværk

Der er mange gode skærmoptagere, men en der måske alligevel bør fremhæves af Loom. Udover at det er meget let at lave og dele sine skærmoptagelser har Loom også valgt at have et lidt mere særegent design, som betyder at man, når man kombinerer skærm og webkamera har videobilledet til at være i en cirkel og ikke i en firkant.

Det gode ved Loom er at man kan tilføje en udvidelse til browseren og således meget hurtigt starte og lave en skærmoptagelse og dele den med sit relevante publikum. Endvidere kan man downloade et program til både Windows og Mac. Med dette kan man udover at opgave skærmen tegne mens man fortæller og på den måde understrege pointer eller vise sammenhænge uden at skulle lave en masse forberedelse først.

Gode redigeringsmuligheder

Når man har lavet sin optagelse tilbyder Loom at man kan redigere den. Udover almindelige funktioner som trimming, hvor man skærer i indløb og udløb på videoen, kan man også tilføje knapper til videoen. Disse knapper kan henvise til URL, så det kan være til andre videoer, dokumenter eller hjemmesider man taler om i videoen. Når man så deler sin video kan modtageren klikke på disse knapper undervejs.

Gratis pro til uddannelsesinstitutioner

En rigtig spændende ting ved Loom er, at selvom basisversionen altid er gratis gælder det også for pro-versionen hvis man kommer fra en uddannelsesinstitution. Det kræver man har en officiel mailadresse fra uddannelsesinstitutionen, men er faktisk et tilbud til både undervisere og elever/studerende. Ansøgningsprocessen er nogle få trin hvor man oplyser sin mailadresse og sin institutionshjemmeside og tager et par dage at gennemføre.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *