Logiske kredsløb

Del med dit netværk

Hvis man har lyst til at dykke helt ned i de mest basale dele af elektronik, kan det være ganske lærerigt at undersøge logiske kredsløb. Det kan man blandt andet med logic.ly. Her kan man trække de forskellige knapper, lysdioder og displays ind i arbejdsområdet sammen med logiske porte og forbinde det hele til et kredsløb og på den måde undersøge de forskellige portes logik og hvordan de sammensat kan bruges til at skabe mere komplicerede logiske kredsløb som i sidste ende kan blive til en programmerbar computer.

Programmet koster penge hvis man skal have den fulde version, men der ligger en gratis online version. Men skal man kunne gemme og dele har man brug for en konto. Det er derfor mest brugbart til simplere kredsløb og eksperimenter med forskellige logiske porte i den gratis version.

Med logic.ly kan man opbygge forskellige logiske kredsløb. Her er en meget simpel lommeregner der kan addere to tal på hver 2 bits.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *