Programmerede tegninger med Processing

Del med dit netværk

Helt tilbage til Seymour Papert og myresnak har ideen om at skabe tegninger og grafik med programmering været brugt i forhold til uddannelse og forståelse af computere og programmering. Processing hedder et programmeringsværktøj til at programmere billeder og kunst og som bliver brugt at kunstnere til at skabe både statiske og interaktive værker.

Programmeringsværktøjet kan både hentes ned på computeren og kan afvikles (i en lidt simplere form) online, ligesom der findes funktionsbiblioteker så man kan tilføje Processing til for eksempel Python.

Rigtigt spændende er det at se på deres forløb på Hour of Code. Her er med en ret entusiastisk underviser programmet gennemgået og forklaret hvor man selv afprøver det undervejs. Det kræver selvfølgelig rimelig gode engelsk-kundskaber, men er et godt bud på at komme i gang med tekstbaseret programmering.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *