Send live med StreamYard

Del med dit netværk

Vi har for nylig skrevet om Livestream med OBS Studio og der findes også mange andre gode muligheder når man har brug for at sende live – for eksempel hvis man skal lave et webinar eller holde oplæg for en større modtagergruppe. En af disse hedder StreamYard og er et rigtigt godt alternativ til den der har brug for en lidt simplere brugerflade og for at komme hurtigt i gang.

Med tjenesten kan man hurtigt oprette en udsendelse og dele både webkamera og skærm (eller dele af denne). Man kan også tilføje både lysavis og tekster på skærmen, ligesom man kan have flere værter der deltager via hver sin computer med eget webcam. De forskellige indholdselementer kan så “tændes” og “slukkes” i udsendelsen, så man kan skifte mellem hvad man ser på skærmen. Endelig trækker StreamYard kommentarer til udsendelsen tilbage til dashboardet, så man undervejs kan følge med i om publikum er glade og har spørgsmål.

StreamYard er klassiske freemium, således at den gratis version mangler en masse tilpasningsmuligheder, begrænser antallet af udseendelser og hvor lang tid man kan streame hver uge. Med en betalt version kan man også streame til flere kanaler på samme tid (for eksempel til Facebook og YouTube), ligesom man kan udskifte logoer og lave en lang række grafiske indstillinger. Men skal man kun streame i ny og næ og tager det ikke så tungt iøvrigt er selv gratisudgaven et solidt værktøj til hurtig videostreaming.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *