Nu hvor elever fra 5. klasse og opefter er hjemsendt i 69 kommuner er årets juleafslutning* i fare. Alinea og nogle af folkene bag Sofaskolen indbyder til Danmarks Største Juleafslutning, men der er også andre muligheder. På gymnasiet i Hillerød forsøger man sig med et onlinearrangement og i den forbindelse er alle lærere blevet spurgt om de vil lave en videohilsen. En af lærerne lavede en lille Clevinsk hilsen med tip til julebageriet (se nedenfor) men havde ikke lyst til at sidde og nynne som det kendes fra Jørgen.
Og så kommer vi frem til dagens tip!
Når man skal lave sådan en lille video kan man få brug for underlægningsmusik, men det går ikke bare at tage sin cd med Whams Last Christmas og smide ind på produktionen – især ikke hvis videoen kan ende på nettet. Så har man brug for musik der ikke kræver betaling og royalty og i øvrigt frit må anvendes. Vi har tidligere skrevet om Free Music Archive, og denne tjeneste har selvfølgelig også julemusik i massevis.

*) Eller juleindledning som nogen kalder det. Det er jo her juleferien starter!
Malte
Jeg er it didaktisk konsulent i Future Classroom Lab under CFU på Københavns Professionshøjskole. Tidligere har jeg blandt andet været innovationschef i Gyldendal, udviklingschef hos Gyldendal Uddannelse, afdelingsleder og it-vejleder på Lindehøjskolen i Herlev, it-vejleder på Utterslev Skole i København og uddannelseskonsulent hos Dansk IT. Jeg har tidligere siddet i styrelsen for Danmarks IT-vejlederforening, hvor jeg frem til 1. september 2010 var formand. Jeg har en diplomuddannelse it og læring og har læst it-didaktisk design på Danmarks Pædagogiske Universtitetsskole som dog blev afsluttet som med kandidatspeciale i It, læring og organisatorisk omstilling på AAU.
Jeg har bl.a. deltaget i arbejdet med Undervisningsministeriets it-bevis, bedømmelseskomiteen for projektkonkurrencen om netbaserede læringsmidler og som ekspert i Danmarks Evalueringsinstituts evaluering af IT i Folkeskolen (ITiF). Desuden har jeg optrådt som oplægsholder og kursusleder på en række foredrag, kurser og workshops om skole, it og læring.
I 2006 fik jeg ideen til Torvet på Uddannelsesforum som siden er blevet gentaget i større og større omfang. Grundideen i Torvet er at man udveksler gode ideer til gratis programmer og hvordan de kan bruges i skolen, men da jeg ved at man ikke altid er så god til at give ideer fra sig plejer jeg at alliere mig med et par gode bidragsydere og sikre at der programmer nok på programmet! Torvet var med på Danmarks Læringsfestival for foreløbig sidste gang i 2019.
Bloggen blev startet i 2008 og har genn m tiden haft mange gæstebloggere og mere faste bidragsydere - og der er altid plads til andre der vil være med til at dele.