Autogenereret indhold
Algoritmer og træningsdata i kunstige intelligenser bliver hele tiden bedre. Debatten har især med Dall-E og ChatGTP fyldt meget. Her handler det meget om billed- og tekstgenerering, men en af de ting de nye AI-drevne værktøjer giver mulighed er også at skabe produkter – enten helt færdige eller skabeloner man selv kan arbejde videre med.
Designs.ai
Et eksempel på dette finder man i designs.ai. Her kan man skabe små reklamer, lyd og grafiske præsentationer. Mest imponerende er dog muligheden for at skabe færdige videopræsentationer alene ud fra en tekst.

Efter man har oprettet manuskriptet og trykker videre begynder algoritmen sit arbejde. Først gætter den ud fra teksten hvilket fagområde videoen handler om. I dette tilfælde gættede den ikke helt forkert og bød på “Education”. Ligeledes identificeres hvilket sprog manuskriptet er skrevet på. Her var der heller ingen problemer med at identificeret det som dansk. Endelig kan man gøre nogle valg om farver og formater. Så er det ellers bare at trykke videre og så bliver udkastet til videoen lavet med brug af stockfotos og -videoklip.

Når man har kigget videoen igennem og eventuelt rettet lidt til er man sådan set færdig. Nedenfor kan du se hvordan slutresultatet blev helt uden yderligere indgriben:
Hvad kan man så bruge det til?
Designs.ai er nok ikke noget der gør nogen arbejdsløse, men det er nogle spændende værktøjer. De viser hvad der kan lade sig gøre nu og er med til at pege mod en fremtid hvor computersystemer i højere grad bliver medskabere på de digitale produkter der laves. Både Microsoft og Canva er jo begyndt at kigge på hvordan AI-drevne algoritmer kan være med til at skabe illustrationer. Og mon ikke designeren i Power Point også vil blive bedre og bedre i takt med at de bagvedliggende systemers træningsdata udvides og algoritmerne forfines.
Med designs.ai er der desværre ikke tale om et gratis produkt, men man kan prøve det helt uden at logge ind. Skal man downloade sine produkter skal man dog bruge en konto og som det mindste aktivere en prøveperiode. Men lad det ikke afholde dig for at prøve – også gerne sammen med elever. Hvad er muligheder og hvor er begrænsningerne? Og hvilke betydninger kan det få for deres fremtid?