Byg dine egne spil med Construct 3

Del med dit netværk

Der er masser af gode muligheder hvis man gerne vil bygge sine egne spil. Desværre er det svært at finde en god balance mellem indstigningsniveauet og muligheder. Man kan heldigvis komme rigtig langt med Scratch, men hvis man har prøvet at bygge virkelig store spil har man nok oplevet at ramme muren.

En af de mange andre gode bud derude hedder Construct 3. Det er en online platform hvor man kan bygge sine egne spil. Der er ret mange og åbne muligheder for hvad man kan bygge. Dog kan man i den gratis udgave kun lave to baner (layouts) og er begrænset i mængden af handlinger (events) på hver bane.

Træk-og-slip programmering

I Construct 3 bruger man et visuelt programmeringssprog. Man klikker, trækker (og slipper) sig igennem. Det kræver altså ikke en forudgående programmeringsfærdighed at bygge et spil. Der ligger en række skabeloner der gør det let at bygge spil klassiske spil som Space Invaders, Zelda eller platformsspil. Desuden er der en god tutorial der forklarer de basale funktioner og begreber.

Selve spilbyggeriet sker i to faner. Den ene er selve banen (layout). Her placerer man sin forskellige elementer – sprites, baggrunde og hvad der ellers skaber et spil.  Den anden er handlingerne. Her kan man i bedste IFTTT version opbygge handlinger: Når dette sker er dette konsekvensen! Endelig kan give objekterne på banen forskellige egenskaber – for eksempel at “kameraet” følger spilleren eller at objekter er faste (så man kan stå på dem).

Klik, klik, klik. Man sætter hurtigt objekter ind på banen og giver dem bagefter egenskaber og bygger handlingskonsekvenser – og så har man et spil.

Klar til at spille

Når spillene er færdige kan de gemmes i forskellige formater og til forskellige platforme. Igen er ikke alle muligheder tilgængelige i den gratis version, men spillene kan let downloades som HTML-5 og udgives. Du kan prøve nedenstående simple spil – eller lave det selv ved at følge tutorialen på www.construct.net. Man styrer med piletasterne. Spillet kan også spilles i fuldt vindue her.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *