Quillbot – et væld af tekstredskaber med AI

Del med dit netværk

QuillBot er en skriveassistent der kan hjælpe dig til at skrive bedre. Det gør den ved at bruge en række assistenter drevet af kunstig intelligens til at analysere og komme med forbedringsforslag til sproget.

QuillBot kan hjælpe med grammatik, tegnsætning, stavning og ordforråd. Den kan også hjælpe med at foreslå ord og sætninger i den kontekst man arbejder i. Det mest interessante er muligheden for at skabe hurtige opsummeringer af længere tekster og det måske mest imponerende – og skræmmende – er redskabet til at parafrasere en tekst.

En af de ting man kan bruge QuillBot til er at få tjekket om man har skrevet rigtig.

QuillBot kan anvendes gratis og uden en konto, men skal man bruge de mere avancerede funktioner skal man til lommen. Men selv i den gratis version er der virkelig meget hjælp at hente. Desværre fungerer QuillBot endnu kun på engelsk – men kan vælge hvilken variant: Amerikansk, britisk, canadisk eller australsk.

Parafrasering – omskrivning af en tekst

Hvis man har et ensformigt sprog er der hjælp at hente. Med parafraseringsværktøjet foreslås nye sætningskonstruktioner, mere varieret sprog og ikke mindst en let måde at ændre på valgene. En række valgbokse bliver nemlig tilgængelige i den omskrevne tekst, så man kan få dem til at være lige som man ønsker.

Det er jo smart men også skræmmende. For det betyder det er meget let at tage en tekst andre har skrevet og skrive den om og måske glemme at angive kilden.

Udover den autogenererede omskrivning er det også let at ændre på valgene og få andre synonymer eller ordstillinger i teksten.

 

Hurtig opsummering

Opsummeringsfunktionen er muligheden for at tage en længere tekst og få uddraget det væsentligste pointer og præsenteret disse i et kort format. Den fuldautomatiske opsummering virker for det meste, men man kan også ændre og markere hvilke af de nøgleord og begreber som QuillBot har fundet der skal vægtes højest i opsummeringen.

Hvis man nu ikke lige magter at læse hele artiklen kan man jo få en opsummering.

Plugins og integration

Man kan også bruge QuillBot integreret i andre programmer. Der findes både en udvidelse til henholdsvis chromebaserede browsere og en direkte til Word. Med disse udvidelser bliver det muligt at bruge funktionerne mens man arbejder for eksempel i Word , Google Mail eller Slack. Men som sagt desværre kun på engelsk.

Der er ingen tvivl om at QuillBot er et virkelig interessant værktøj. Det kan, som så mange andre værktøjer, både bruges godt og dårligt. Det kan bruges aktivt til at blive bedre til at skrive og sikre færre fejl og et mere rigt ordforråd. Men det kan også bruges til at lave plagiater der er sværere at genkende. Lige nu er tjenesten også kun tilgængelig på engelsk, hvilket begrænser brugen en del for danske elever og studerende – men det er jo oftest kun et spørgsmål om tid.

 

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *