Det nye Bing

Del med dit netværk

Så fik jeg prøvekørt “Det nye Bing”. Altså den version af Microsofts søgemaskine som er understøttet af et generativt system og derfor kan give svar på spørgsmål og ikke bare søgeresultater.

Bing er ikke de første der kombinerer generative systemer og søgninger. Jeg har tidligere skrevet om et par stykker: Personlig søgemaskine med AI og Perpleks søgemaskine. Men Bing er fra Microsoft og dermed den første rimelig store søgemaskine der tilføjer denne mulighed (Googles Bard er på vej, men Microsoft kom altså først).

Det er naturligvis imponerende at man fremover kan søge sig til svar og ikke bare til henvisninger, men Bing har allerede haft problemer i prøveperioden. Dels er det lykkedes for flere brugere at få tvunget systemet ud i så lange dialoger at systemet begynder at komme med nogle mærkelige svar. Svar som i visse tilfælde har fået søgemaskinen til at svare på besynderlige måder.

Prøvekørsel med problemer

I min egen prøvekørsel fik jeg blandt andet Bing til at levere en smuk php-kode til at forbinde til en database og et overblik over hvem der var statsminister. Det gik sådan set meget fint, men ikke problemfrit. Vi har nemlig vænnet os til at tingene går hurtigt på nettet, og når man søger med det nye Bing skal man vente på at det generative system skriver sit svar. Det betyder ind i mellem endda meget lange svartider. Jeg husker tilbage til da ordbøgerne kom på nettet. Danmarks ældste forlag og deres røde ordbøger kunne levere de bedste og mest omfattende svar, men den nye og frække spiller i klassen kunne levere deres svar meget hurtigere. De havde færre ord og dårligere forklaringer, men de var hurtigere. Det betød at de kunne vinde meget store markedsandele! Så hastighed har altså stor betydning.

Til gengæld bliver jeg stadig imponeret over hvor godt de generative systemer er i stand til at skabe tekst og søgemaskinens brug af både kilder og forslag til yderligere spørgsmål er på positivlisten når man skal vurdere denne måde at søge på.

Det var ikke den nyeste ministerliste som Bing kunne levere

Det blev dog først rigtig skidt for det nye Bing da jeg bad om at få at vide hvem der var ministre i regeringen. Den havde fint styr på hvilke partier, men ministerlisten var noget bedaget. Og hvis vi ikke kan stole på søgeresultaterne er det i hvert fald ikke ventetiden værd.

Også mit forsøg på at få den til at levere en form for resultat baseret på nyheder mislykkedes. Jeg ville gerne have den til at fortælle hvad regeringens mindst populære tiltag var og var spændt på om det blev afskaffelsen af Store Bededag eller ændringen af kandidatuddannelser der ville komme først. Men jeg måtte igen blive skuffet over svaret.

Bing var heller ikke meget for at undersøge hvad regeringen havde af upopulære tiltag. Og så var det hele ellers slut for denne tråd…

Og så ramte jeg ellers antallet af spørgsmål i samme tråd. Denne begrænsning er lavet netop for at undgå at dialogen kører af sporet, men er også medvirkende til at man ikke kan komme synderligt dybt når man forsøger at bruge Bing som research-partner.

Hvis du vil vente på at vente kan du skrive dig op til at prøvekøre det nye Bing her: https://www.bing.com/new


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *