Perpleks søgemaskine

Del med dit netværk

Hvis du er utryg ved at bruge Bing AI ovenpå de mange historier der allerede er kommet frem om at den giver mærkelige svar er Perplexity.AI måske den nye søgemaskine du skal kaste dig over.

Systemet er drevet af en stor sprogmodel på samme måde som ChatGPT, men der er ikke tale om en chat-robot der kan skrive opgaver eller lave mere eller mindre originale digte. Perplexity er en søgemaskine der bruger internettet til at finde svar og sprogmodellen til at give disse svar som en let og læsbar tekst. Det betyder også at systemet i modsætning til ChatGPT er opdateret, da det foretager nye søgninger og ikke alene beror sig på træningsdata.

Der hvor Perplexity for alvor viser sit værd er i måden den anvender kilder og angiver hvor den har forskellig viden fra. Desuden kommer den altid med 2-3 forslag til opfølgende søgninger som kan bringe en dybere ind i det stof man er ved at undersøge.

Desværre giver den helst svarene på engelsk, men man kan godt få den til at svare selvom spørgsmålet stilles på dansk. Desuden skal man, som man generelt skal når man søger på internettet, være klar over at svarene ikke er bedre end den information den kan finde på nettet.

Ved at søge på tværs af kilder på nettet og sammenfatte kommer Perplexity med et bud på et svar på søgningen. Det er dog ikke alting der er helt rigtigt…


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *