Personlig søgemaskine med AI

Del med dit netværk

Mængden af søgemaskiner der bruger kunstig intelligens eksploderer. Alle vil gerne vise at deres implementering lige er lidt bedre end de andre. En af de mere interessante er you.com. Udover at de tilbyder en ret høj grad af personliggørelse lover de også at det sker både privat og sikkert.

You.com tilbyder et stort søgefelt og en række valg som det kendes fra Bing og Google – at søge efter billeder, video og så lige en ny: chat. Så snart man begynder at søge og vælger chat opdager man at det ikke er helt som det plejer. Der kommer almindelig søgeresultater fra i skærmens højre side, men det der fylder er et forsøg på at opsummere det spørgsmål man har stillet. Samtidig viser siden de hovedkilder der er brugt til at finde svaret. Som en rigtig lækker detalje kan man indstille de forskellige kilder til at optræde mere eller mindre hyppigt (eller helt blokere dem). Det betyder at man kan få søgemaskinen til at nedtone for eksempel Wikipedia og i højere grad basere sig på Encyclopaedia Britannica (hvis man af en eller anden mærkværdig grund har det sådan).

Sprogmodellen henter sine input fra søgekilderne. Det kan sjovt nok gå lidt galt når den så finder både noget om it-torvet og Fisketorvet og får det med i sit svar.

Man kan også følge op med nye spørgsmål til sit oprindelige spørgsmål i det chat-lignende interface. Selve sprogmodellen i you.com er baseret på GPT-3, men interface og muligheder er fokuseret på søgning og ikke samtalesimulering som det ses i ChatGPT.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *