Debat mellem sprogmodeller

Del med dit netværk

Debat er ikke bare udveksling af meninger men også en særlig form. Endda en man nogle steder, især i den anglosaxiske tradition, driver til en konkurrenceform. I denne sammenhæng kommer debat til at handle om at man kan fremlægge argumenter for en sag og efterfølgende udfordre modstanderens argumenter og komme med kontra-argumenter. Når vi på denne måde har en debat er det altså mellem to forskellige ståsteder og vi forsøger at vise at vores ståsted er bedre underbygget end den andens.

Det kan man også bruge en generativ kunstig intelligens til. På Opinionate.io indtaster man et emne og vælger hvor mange argumenter hver side i debatten får. Derefter laver sprogmodellen argumenter for og imod og til sidst agerer den også dommer (eller moderator) og fortæller hvem der har argumenteret bedst og hvorfor.

Er det en god ide eller en dårlig ide at få installeret en affaldskværn i køkkenvasken?

Tjenesten er, som så mange andre for tiden, bygget på GPT-3. Desværre svarer den kun på engelsk (man kan faktisk godt stille emnet på dansk, men svaret – argumenterne – kommer på engelsk). Derfor kan den stadig være sjov at brug til at belyse et emne og


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *