Kunstig intelligens med micro:bit

Del med dit netværk

DR Ultra har lanceret et undervisingsforløb om machine learning i sociale medier. Som en del af forløbet skal eleverne selv træne og bruge en model baseret på machine learning.

Forløbet handler overordnet om sociale medier, men eleverne skal som en del af forløbet også reflektere over hvordan algoritmer der bliver trænet på deres (og andre brugeres) adfærd påvirker både hvordan de sociale medier tager sig ud og dermed også hvordan eleverne kommer til at bruge dem.

Som en del af forløbet skal der arbejdes med at udvikles sine egne modeller. Her er de sociale medier dog skiftet ud med bevægelser. Princippet er dog det samme. Ved at træne en model kan vi få den til genkende bestemt adfærd. For at kunne lave øvelsen har man samarbejdet med Center for Computational Thinking og Design ved Aarhus Universitet. De har udviklet et smart lille program til microbitten og en tilhørende hjemmeside. Det betyder at man kan bruge microbitten til at opsamle data og træne sin model med disse.

Med datatræneren kan opsamle data og træne en model udfra bevægelsesdata

Desværre er systemet ikke lavet så man selv kan bygge videre. De er ellers godt på vej. Når først systemet er trænet kan man have en microbit til at være modtager og instille lysdioder og lyd ud fra hvordan en anden microbit bevæges i forhold til den trænede model. Det kunne være smart hvis man kunne koble input fra datatræneren direkte i et program man selv lavede på modtager-microbitten, så man selv kunne gå i gang med at udnytte modellen i egne opfindelser. Det er dog en rigtig god start og så kan man jo bevæge sig videre til Googles Teachable Machine hvis man har fået lyst til lidt mere.


Del med dit netværk

Kommentarer

  1. By Malte von Sehested

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *