Automatisk meme-maskine med kunstig intelligens

Del med dit netværk

Andreas Refsgaard har tidligere lavet en masse spændende ting med kunstig intelligens (skynd dig at få set på hans bog og den tilhørende hjemmeside Skabt af en kunstig intelligens hvis du ikke allerede har læst og besøgt dem). Nu har han sammen med Frederik Lauenborg skabt projektet MemeCam. Siden kombinerer billedgenkendelse med generativ tekstskabelse af billedtekster til at skabe automatiske memes. Man kan både tage et billede i øjeblikket eller uploade et tidligere taget.

Man kan tilføje kontekst, indstille sproget og vælge om teksten skal stå oppe, nede eller både-og. Interfacet er med andre ord ganske simpelt at gå til.

Man kan enten nøjes med at give systemet et billede eller man kan også tilføje noget kontekst eller ønske til hvilken retning teksten skal tages. Siden er måske ikke direkte brugbar, men den er sjov og viser hvad generativ ai (og billedgenkendelse) kan og kan også bruges til at se nærmere på hele meme-fænomenet. Og så er det sjovt på skift at tage billeder og se hvilket meme der bliver skabt…

Teksten skabes ved en kombination af billedgenkendelse og forespørgsel til GPT 3.5.

Siden kræver ikke login og kunstnerne bag lover at de ikke gemmer billederne. Men der databehandles. Husk det nu!


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *