Hurtig opsummering af youtube-videoer med ChatGPT

Del med dit netværk

Udover en masse selvstændige tjenester bygget på sprogmodeller og api’er til for eksempel ChatGPT er der også flere spændende plugins eller udvidelser til browseren. En af dem har det mundrette navn YouTube Summary with ChatGPT. Det gør lige præcis det det hedder: laver opsummering af youtubevideoer ved hjælp af ChatGPT.

Udvidelsen tilføjer en ekstra funktion på youtube. Her kan man se videoteksten, kopiere den og lave en opsummeringsforespørgsel til ChatGPT. Der er også en smart funktion så man kan hoppe direkte til det sted i transkriptionen hvor videoen er nået til.

Når man har udvidelsen installeret kan man kopiere transskriptionen ligesom man med et tryk på et knap kan åbne ChatGPT og få en opsummering af transkriptionen. Der er således ikke noget meget magisk ved udvidelsen. Den tager blot transkriptionen og kopierer den over i ChatGPT med en indledende forespørgel (standarden er “Summarize the following.”). Man kan altså også gøre det uden udvidelsen ved at kopiere og skrive forespørgsel og sætte transkriptionen ind – men det er lidt lettere når man har en knap der klarer det for en.

Her er 18 minutters video blevet opsummeret til 6-7 sætninger.

Kræver tekster

Udvidelsen kræver at der er tekster på den video man vil have opsummeret. Der findes også værktøjer der kan hjælpe hvis de mangler, men så kan man altså ikke bruge udvidelsen og må selv kopiere og forespørge sin foretrukne sprogmodel.

Virker også på dansk

Som udgangspunkt svarer ChatGPT med et resume på engelsk – underordnet hvilket sprog videoen i øvrigt er lavet på. Men man kan ændre indstillinger, herunder også forespørgslen. Således kan man tvinge ChatGPT til at lave resumeet på dansk.

Veda t ændre starten på forespørgslen til “Opsummer det følgende på dansk” tvinger man ChatGPT til at komme med et resume på dansk.

Udvidelsen og muligheden for at bruge en generativ kunstig intelligens til at lave opsummeringen er meget brugbar. Hvis man er ved at undersøge et emne kan man hurtigt opsummere en række videoer og lave et bedre valg af hvilken video man vil bruge tid på at se igennem.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *