Skrivehjælp med Compose AI

Del med dit netværk

Med generative systemer kan man få computeren til at gøre en del af arbejdet, men det bliver først rigtig let når værktøjet rykker helt ind i vores værktøjer. Mens vi venter på at Microsoft og Google for testet deres værktøjer færdig er der et hav af udvidelser – plugins – der står klar. En af disse er udvidelsen Compose AI til Chrome. Med udvidelsen får man direkte adgang til hjælp mens man arbejder i de værktøjer der i øvrigt understøttes. Det er især Google kontorpakke, men faktisk også Outlook (til browseren) og så kan man aktivere “eksperimental tilstand” så det også kører på andre hjemmesider.

Med pluginnet får man nye muligheder i mailprogrammet. Man kan blandt andet får skrevet et udkast til et svar på en mail og sige ja eller nej. Så skrives udkastet med baggrund i den tilsendte mail – og naturligvis på samme sprog.

Når pluginnet er installeret kan man i de udvalgte værktøjer ellers begynde at få hjælp. Det kan være hjælp til at skrive dispositioner og afsnit eller generere positive eller negative svar på mail-henvendelser. Desuden kan man markerede dele af en tekst og få omskrevet denne – enten ved at ændre tone, udvide eller reducere mængden eller simpelthen bare få en række bud på en anden formulering.

I Google Dokumenter kan man ved at skrive to skråstreget kalde en kontekst-menu frem og få skrivehjælp på stedet.

Tjenesten virker stort set på dansk, men interfacet er engelsk. Desværre bliver omskrivninger ikke bare ændret i tone, men også i sprog – så her bliver det skrevne pludselig engelsk.

 

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *