Ellers godt bud på diskussionsmateriale om AI med alvorlige mangler

Del med dit netværk

TjekDet har oversat et norsk materiale der kan bruges til at introducere kunstig intelligens og snakken om ChatGPT blandt lærerne. Det er et ret simpelt materiale der består af en kort video og fire simple øvelse som kan få startet på diskussionen.

Som udgangspunkt er materialet let at gå til og giver mulighed for gode diskussioner, men mangler fuldstændig stillingtagen til vigtige områder som privatliv, dataopsamling og ikke mindst adgangen til værktøjerne. ChatGPT er et spændende værktøj, men er ikke i sin nuværende form mulig at bruge i undervisningen, da den kræver login, hvilket igen kræver en databehandleraftale. Det er ærgeligt, for det kan betyde at velmenende skolefolk bruger materialet med kollegerne og på den måde roder sig ud i problemer. Undgår man ChatGPT og kigger sig om efter andre generative systemer kan man dog fint bruge materialerne som udgangspunkt, ligesom de – hvis man selv lige sørger for at have alle forbeholdende som TjekDet mangler med – kan blive et godt og lærerigt indslag til et personalemøde i lærergruppen.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *