Find svar og få både kilder og markeringer

Del med dit netværk

En af de ting der er sjovt ved at dele er når andre så deler tilbage. I går skrev jeg om Petal, som jeg har brugt i noget tid til at finde svar i forskellige dokumenter – især i forhold til prøverne i folkeskolen som jo er i fuld gang. Det fik Per Størup Lauridsen fra Viden.ai til at dele en lignende tjeneste. Den hedder Humata og basalt set det samme som Petal og ChatPDF: En tjeneste hvor man kan uploade en pdf og efterfølgende få en generativ ai til at finde svar.

Der hvor Humata umiddelbart skiller sig ud er at den ikke bare laver kildehenvisninger til den oprindelige pdf – den laver også markeringer med gult. Det betyder at det er meget let at krydstjekke om den har forstået prøvevejledningen (eller hvad man nu søger på) korrekt.

Når din pdf er uploadet og indlæst kan du hurtigt finde svar ved at skrive spørgsmål til teksten

Udover at lave kildehenvisninger markerer Humata også de steder i teksten den har fundet svarene på de spørgsmål man stiller

Ellers må man sige at tjenesterne ligner hinanden og hvilken man vælger kommer nok an på smag og behag. Humata tilbyder op til 60 sider pdf gratis (og altså højst 60 sider i samme dokument) men har også en betalingsløsning hvor man udover mere plads også kan spørge og få svar på tværs af dokumenter.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *