I Californien gør de det sammen…

Del med dit netværk

California Educators Together er navnet på et godt bud på hvordan man kan samle, dele og udbrede gode undervisningsressourcer. Projektet er et blandt mange andre gode ideer der opstod under Corona – i Danmark fik vi for eksempel Distance Learning Through Play der efterfølgende fortsatte som Digital Learning Through Play. Her fik en man en række gode erfaringer i Californien med at samle en større gruppe lærere og sammen med den udvikle undervisningsmaterialer og undervisningsplaner. Disse erfaringer er brugt til at skabe California Educators Together.

Man kan hurtigt finde interessante materialer ved at sortere på fag, klassetrin, materialetype med videre.

Der er både hele forløb, kortere aktiviteter og enkle læringsressourcer til en lang række fag og aldersgrupper. Det er selvfølgelig på engelsk, men generelt er det af høj kvalitet og kan bruges til at lade sig inspirere af. Meget af materialet er også med Creative Commons, så man både må bruge, redigere og genudgive det. Nogle materialer er stillet til rådighed af andre (semioffentlige) bidragsydere som museer, public-service tv-stationer og universiteter. Her kræver nogle af man er logget ind for at få adgang – men det er altså til California Educators Together og ikke til dem der stiller materialet til rådighed, så man skal ikke til at oprette en masse nye logins.

Der hvor California Educators Together for alvor adskiller sig andre samlinger af læringsressourcer, er den måde hvor de fremadrettet opbygger materialer. De afholder en række workshops hvor de både præsenterer materialer men også tankerne bag og man lærer at tilpasse sine egne materialer så de egner til at dele via platformen. De materialer der er gode nok til at blive udgivet bliver belønnet, så der er et ret direkte incitament til at være med til at udvikle. På den måde ser det ud til at det Californiske undervisningsministerium har knækket nødden til det som KL aldrig helt fik på plads med læringsplatformene og deling af læringsmaterialer.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *