Når en AI forespørger en AI

Del med dit netværk

CognosysAI er et eksempel på en agent der bruger auto-prompting. Kort fortalt går det ud at man i stedet for at chatte med en generativ kunstig intelligens for at komme frem til et brugbart resultat opstiller et mål og så udarbejder modellen selv en strategi. Her nedbrydes opgaven i mindre opgaver som systemet selv laver forespørgsler (og internetsøgninger) for at finde svar på og så bruger disse svar til yderligere forespørgsler for til sidst at have genereret en form for svar.

Man kan på den måde se denne slags systemer som en slags agent man giver en opgave og så venter man ellers på at systemet vender tilbage med svaret. Og det er også sådan det i praksis fungerer. Hvor man i for eksempel ChatGPT få svaret rimeligt hurtigt og kan svare tilbage i en form for dialog, giver man med agenterne en opgave og kan så vende tilbage efter alt fra få minutter til flere timer og finde svar på opgaven.

Som sagt er et eksempel på sådant et system CognosysAI. Systemet er ret simpelt at bruge, men kræver en del erfaring at blive rigtig god til at stille passende opgaver. Cognosys kan godt forstå opgaver stillet på dansk, men leverer sin afsluttende rapport (der fornemt sendes som pdf til ens mailadresse – for sådan en er påkrævet så desværre kan man ikke lade eleverne eksperimentere med systemet) på engelsk.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *