Petal er en ai-styret research-assistent

Del med dit netværk

Petal.org er en tjeneste der primært henvender sig til folk der laver research af den mere akademiske slags, men det kan sagtens bruge i skolen. Det har samme grundfunktion som ChatPDF: Man kan uploade dokumenter som bliver analyseret og så kan man stille spørgsmål og få svar fra dokumenterne ved hjælp af en generativ kunstig intelligens.

Petal har et mere omfattende interface og understøtter projekter og samarbejdsgrupper. Desuden kan man lave samlinger af dokumenter. Når man uploader nye dokumenter bliver de analyseret af modellen, så den efterfølgende kan trække på dem når der skal findes svar. I den gratis version kan man kun trække på svar fra et enkelt dokument ad gangen, men hvis man opgraderer til en betalt version kan man interagere på tværs af dokumenterne i et projekt. Værktøjet er dog ganske brugbart også i den gratis version. Jeg har for eksempel lavet en samling af alle prøvevejledningerne til afgangsprøverne og når der er noget jeg er i tvivl om kan jeg hurtigt finde svaret med Petal.

Hvilke hjælpemidler må man egentligt bruge til matematikprøverne?

Desværre kræver også den gratis version at man har en brugerkonto, så det er ikke umiddelbart tilgængeligt for elever under 18, men som værktøj er Petal endnu et godt eksempel på hvad man kan bygge ovenpå generative systemer baseret på store sprogmodeller. Petal tilbyder også en simpel hjemmesidebygger hvor man som forsker let kan fremvise sine udgivelser og et hjælpesystem til at lave korrekte kildehenvisninger, men disse værktøjer har jeg ikke arbejdet med.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *