Sammenlign landes størrelse på langs af højdegraderne

Del med dit netværk

Kortprojektioner gør det svært at sammenligne landes størrelser på verdenskortet, for når den runde jord skal vises på et fladt stykke papir skal der bruges matematik og så skal man afgøre om afstande, størrelser, former med videre skal betyde mest for det færdige kort. Med hjemmesiden The True Size Of… kan man hurtigt fremsøge forskellige lande og trække dem rundt på verdenskortet og så dem forandre størrelse. Det gør det let at få indtryk af hvor store (eller små) forskellige lande er i forhold til hinanden og kan være en god start til en snak om kortprojektioner og hvad de betyder for vores opfattelse af verden.

Hvor stor er Grønland egentligt i forhold til Europa? Måske ikke så stor som troede, men stadig ret enorm!


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *