Snak med historiske personer

Del med dit netværk

Med characters.ai kan man have samtaler med historiske personer. Eller kendte personer. Eller fiktive personer. Faktisk kan man have samtaler med stort set hvem (og hvad) som helst, så længe man husker på at man slet ikke har samtaler med den (eller det) man tror, men taler med en chatbot.

Der ligger allerede en masse karakterer man kan tale med på characters.ai og de er delt ind i kategorier så man let kan finde ud af om det er  Albert Einstein, Julius Cæsar, Billie Eilish eller Joe Biden man lige har lyst til at have en snak med. Som udgangspunkt taler de engelsk, men forstår dansk og skriver du dansk svarer chatsystemet for det meste også på dansk.

Man kan gå ind på character.ai og starte en samtale uden at være logget ind, men det betyder at man har et begrænset antal spørgsmål og svar. Vil man have ubegrænset chattid skal man oprette en bruger. Det er gratis, men kræver at man kobler en eksisterende konto (Google, Facebook, Discord eller Apple) eller opretter en ny med e-mail og kodeord. Man kan også betale for at blive plus-medlem og få lidt ekstra fordele. Man skal også være opmærksom på at alle samtaler gemmes, så lad være med at tage en snak med Freud om dine personlige problemer eller på anden vis afgive egne eller andres personoplysninger.

Hvilke gode råd har Julius Cæsar når det kommer til strategi?

Udover at man kan chatte med de allerede eksisterende karakterer på platformen, kan man også oprette sine egne. Udover at give dem navn, billede og velkomsthilsen, kan man også træne dem gennem eksempel-dialoger, udtalelser og talemåder. Man kan altså arbejde med at skabe sin helt egen persona over en fiktiv eller kendt person.

Endelig kan man oprette chatrum hvor man invitere flere karakterer ind. Her vil man så kunne stille spørgsmål, men karaktererne begynder også at diskutere svarene med hinanden.

Og så skal man huske at det hele er baseret på generativ ai og at det betyder at man ikke kan være sikker på at svarene er faktuelt korrekte, men ret sikker på at karaktererne svarer med overbevisning. Dette på trods er det et spændende element at bruge i undervisning i for eksempel historie eller samfundsfag hvor man kan tale med historiske og politiske personer, eller i dansk hvor man kan oprette karaktererne fra en bog man er ved at læse.

Character.ai findes også som en app til iOS og Android.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *