Flottere QR-koder med kunstig intelligens

Del med dit netværk

Forleden skrev Christoffer Lindved Dithmer(der tidligere har lavet et gæsteindlæg her på bloggen) et indlæg på LinkedIn hvor han opfordrede mig til at tjekke Quick QR Art ud. Det et ret niftigt værktøj til at lave smukke men funktionelle QR-koder, men det kræver desværre at man anvender en Discord-konto, så det er helt GDPR-forbudt i skoleverdenen. Selv processen er ret simpel. Man laver først en helt almindelig QR-kode som man uploader til Discord-kanalen. Herefter kan man få den generative kunstige intelligens til at skabe et billede hvor QR-koden indgår på en lidt smukkere måde en den traditionelle ved hjælp af kommandoen “/generate” og med en prompt . Kunstværkerne kan læses af en helt almindelig QR-kodelæser. Jeg havde dog lidt udfordringer med den kamera-app jeg normalt bruger på min telefon, men ikke med min QR-læser eller kameraet på min iPad.

En lidt anderledes QR-kode…

I forbindelse med at jeg tjekkede tjenesten ud skulle jeg lave en helt almindelig QR-kode og besøgte i den forbindelse QuickQR Arts hjemmeside hvor man kan lave den slags. Faktisk kan man tilføje en hel del små detaljer som logoer, farvegradienter og rundere former, så siden er for sig selv interessant hvis man skal lave en helt almindelig QR-kode der er lidt mindre ordinær.

Med QuickQR-art kan man lave ganske pæne “almindelige” QR-koder

Lav ualmindeligt almindelige QR-koder: https://quickqr.art/

Guide til at lave QR kunst: https://docs.quickqr.art/getting-started/quick-start

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *