Gode bud på undervisning med kunstig intelligens

Del med dit netværk

Jonas, Maja og Michael hedder tre lærere der har kastet sig over at bruge kunstig intelligens i deres undervisning. Faktisk så meget at det er kommet en spændende historie ud af det i fagbladet Folkeskolen (selvom Maja ikke lige kom med), men det rigtig spændende er den Facebook-side de har etableret. Her er de gået i gang med at dele gode ideer og forslag til hvordan man kan arbejde konstruktivt med generative statistiske systemer som ChatGPT i undervisningen. Der er ikke så meget endnu, men det der allerede er delt er ganske lovende. Eleverne bliver aktive medspillere og udnytter teknologien i deres arbejde uden at elevaktiviteten bare bliver løst af teknologien. Især er jeg ret vild med at bruge et generativt system i manuskriptudviklingen af en film som eleverne så bagefter selv skal instruere, optage og redigere sammen.

Billederne på facebooksiden er også skabt med generativ kunstig intelligens

Ligesom mange af de værktøjer der skrives om her på IT Torvet kan der være udfordringer i forhold til regler, rammer og etik, hvilket jeg har skrevet om før her på IT Torvet, blandt andet i sidste uge – et indlæg der også blev til et debatindlæg på Folkeskolen. Det er der jo blandt andet med ChatGPT, som man ikke bare kan bruge i skolen. Det skal man naturligvis være opmærksom på inden man som lærer bare begynder at gennemføre forløb med eleverne. Men siden har nogle gode bud og forslag til hvad vi kan lave og hvordan vi kan arbejde når vi gerne vil inddrage teknologierne i undervisningen og ikke bare parkere dem med forbud og frygt for snyd.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *