Lydredigering med magisk støv på slottet

Del med dit netværk

En gruppe af vores dygtige elever er ved at lave nogle værdi-videoer om skolens værdier og de har lavet en del interviewoptagelser. Desværre er der flere af disse der har en irriterende baggrundsstøj. Et af dem er for eksempel optaget i et lokale med en lidt hidsig luftudsugning som i den grad er kommet til at fylde på optagelsens lydside.

Der findes heldigvis mange gode værktøjer, men langt de fleste kræver en betalt konto før man for alvor kan gøre noget. Nogle kræver programmer og andre kan køres online. Det mest imponerende af de filtre jeg fandt og testede var det såkaldte “magic dust” som tjenesten Podcastle.ai tilbyder. Desværre har man kun meget begrænset støv at gøre godt med før man skal have et abonnement, men effekten er ret overbevisende. Ved hjælp af en (maskinlært) algoritme fjernes støj og stemmerne tydeliggøres. Hvis der er flere der taler sammen og den ene mumler og den anden taler højt udlignes lydniveauerne også. Og det bedste er at det hele sker med et enkelt klik.

Med magisk støv kan man hurtigt fjerne støj og udligne lydniveauer.

Podcastle.ai er i øvrigt et helt lille online studie med muligheder for at optage, redigere og lave effekter, ligesom man kan have projekter og kanaler, samarbejde med andre og ikke mindst udgive direkte fra platformen. Men så kræver det altså et abonnement. Hvis man ikke har magisk støv nok og skal rense lyd er der heldigvis også en række filtre i gode gamle Audacity der kan hjælpe.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *