På sommerferie med kunstig intelligens

Del med dit netværk

Siden ChatGPT bragte kunstig intelligens, maskinlæring, dybe neurale netværk og store sprogmodeller ud af de nørdede hjørner af internettet og ud i den store mainstream, har det ikke skortet på tjenester der anvender kunstig intelligens (eller statistisk intelligens som det burde hedde), ligesom det også har fyldt i debatten – både den almene samfundsdebat og i uddannelsesdebatten.

Her på IT Torvet er det blevet til rigtig mange indlæg både med debat og holdning, om teknologierne og om værktøjer til både brug med elever og i lærerens forberedelse. Her op til sommerferien har vi lavet en lille oversigt, så der er lidt at gå på ferie med.

Debat og ideer

Først lidt debatindlæg og indlæg der beskriver eller henviser til gode forslag til hvordan man kan udforske feltet i forhold til undervisning.

Teknologien

Inden vi kommer til værktøjerne lige muligheden for dykke ned i hvad kunstig intelligens egentligt er. Du kan se en video fra Københavns Professionshøjskole (Hvad er kunstig intelligens?) eller tage et helt kursus om Generativ kunstig intelligens hos Google (Lær om generativ ai og Google med Google).

Værktøjer med kunstig intelligens

Og så er der alle værktøjerne. Fra automatiske præsentationer, over kunstige stemmer og til didaktisk kontrol af undervisningsforløb.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *