AI-drevne værktøjer til (den engelske) lærer

Del med dit netværk

TeachMateAI er en samling af værktøjer som skal hjælpe læreren med forberedelsen og de administrative opgaver. Der er over 80 forskellige værktøjer, men de fleste kræver man har et pro-abonnement, men tjenesten stiller 10 værktøjer til rådighed med en gratis konto, og dermed også muligheden for at kigge lidt nærmere ind i hvad det er der tilbydes.

Værktøjerne fordeler sig i værktøjer som kan bruges som en del af forberedelsen og værktøjer som afhjælper mere administrative opgaver. For begge typer værktøjer gælder at det engelske skolesystem (bredt forstået til både Storbritannien og Irland) skinner tydeligt igennem i sin læringstilgang og faktisk også i selve værktøjerne. De giver dog også et meget godt indblik i hvad man kan med generative systemer!

Der er 80 værktøjer i pro-pakken, men kun 11 i den gratis version

Pas på data!

I forhold til de administrative systemer er der for eksempel et værktøj der kan bruges til at skrive rapporter om eleverne. Her skal man bare lige indtaste elevens navn, styrker og udfordringer, så bliver der skabt en rapport om eleven. I betalingsudgaven kan man endda indstille elevens køn og rapportens overordnede tone. Tjenesten gør selv opmærksom på at man skal huske at passe på og ikke indtaste personhenførbare eller følsomme oplysninger. Det betyder at man desværre enten ender med at give systemet data man skal undgå at give eller få elevrapporter der ender med at være ret indholdsløse og vage.

Der er også et værktøj der kan hjælpe dig som lærer til at få et bedre arbejdsliv. Man skal bare taste ind hvilken funktion man har og hvilke udfordringer man oplever. Igen kommer man enten til at give lidt mere data væk end er godt eller få en række råd på niveau med dem man ser i ugeblade!

Curriculum

I forhold til værktøjerne til at hjælpe med forberedelsen skal man i de fleste vælge hvilken læseplan man følger. Det er jo smart hvis man underviser på de britiske øer, men fælles mål er ikke med på drop-down listen, så det kan være svært at få noget rigtig brugbart. Dog er der flere af værktøjerne der er ret sjove eller ligefrem brugbare, som for eksempel værktøjet Math Starter Questions som kan bruges til hurtigt at skabe en stribe opgaver til matematik eller Flip the genre som giver mulighed for at få omskrevet en tekst til en anden genre og endda sørger for at have en liste med genretræk med som man kan se på når man har læst teksten. Ideen er at man kan tage en tekst eleverne kender og skrive den om, så de kan blive bevidste om de særlige genretræk man finder i for eksempel en nyhedsartikel eller et eventyr.

20 spørgsmål til at varme op med i matematik. Kræver lige en oversættelse til dansk og så skal man vælge den læseplan der passer bedst til Fælles Mål!

Desværre er alle redskaber kun i stand til at skabe indhold på engelsk, så brugen er ret begrænset til andet end at være nysgerrig på hvilken muligheder generative systemer kan give.

 


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *