Gør dine pdf’er smarte

Del med dit netværk

Med BrainyPDF kan man hurtigt gøre sine pdf-dokumenter smarte så man kan chatte med dem og finde svar på spørgsmål i stedet for at søge.

Jeg har fået skrevet om andre programmer til at chatte med sine dokumenter, for eksempel ChatPDF og Humata, og BrainyPDF kan nogle af de samme ting. Der er dog to store undtagelser:

  1. Det kræver ikke en konto at bruge BrainyPDF. Det betyder at man bare kan uploade en pdf og gå i gang med at finde svar. Det gør at man kan bruge det uden at bekymre sig om GDPR og den slags, så længe man husker kun at uploade dokumenter der ikke indeholder personoplysninger.
  2. BrainyPDF starter med at give et kort resume af teksten og kommer endda med et par eksempler på hvad man kan spørge om.

Desuden er systemet godt til at give kildehenvisninger. Når man får svar på sine spørgsmål henviser den til de sider hvor svarene er fundet og man kan klikke på kildehenvisningen og læse det omtalte sted i dokumentet – endda highlightet så det er let at finde.

Med chatten i den ene side og dokumentet i den anden er det let at følge med og se om systemet har forstået kilderne korrekt.

BrainyPDF er som udgangspunkt på engelsk, men kan både spørges og svare på dansk, ligesom der ikke er problemer med dansksprogede pdf’er. Faktisk skriver de selv at systemet fungerer på alle sprog. Dog kommer det indledende resume altid på engelsk og kan ikke lige umiddelbart ændres.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *