Generativ hjælp til ordblinde

Del med dit netværk

Skrivehjælp kan misbruges til at snyde med, men det kan også bruges til at hjælpe dem der har brug for det. Et eksempel på det er Skriv Sikkert, hvor man kan få hjælp af en “grammatikrobot” – en korrekturlæser drevet af kunstig intelligens – og rettet sine tekster for stave- og grammatikfejl. Robotten er ikke fejlfri men ikke desto mindre imponerende i sin evne til at forstå hvad man egentligt prøver at skrive. Uddover at kunne rette stavning og grammatik kan man også få grammatikrobotten til at komme med forklaringer på hvad der er rettet, så man kan øge sin opmærksomhed og blive bedre til stavning og grammatik.

Så er der både rettet og kommet med forbedringsforslag.

Udover grammatikrobotten tilbyder Skriv Sikkert også oversættelser og generel skrivehjælp. Under kølerhjelmen findes sandsynligvis en standard sprogmodel med en række gode preprompts, som det også er tilfældet med Den didaktiske generator.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *