Hvor højt er det egentligt?

Del med dit netværk

For nylig havde jeg brug for at vide hvor høj en “gnome” (en nisse) egentligt er. Jeg kunne se i reglerne til det spil jeg sad og rodede med at svaret var 3″1′ (altså tre fod og en tomme), og jeg kunne også finde ud at omregne dette til  knap 94 cm*. Så langt så godt. Men derfor er det stadig ikke let lige at forestille sig en skabning der kun er omkring halvt så høj som en selv.

Men så faldt jeg over den simple tjeneste Height Comparison. Den kan lige præcis det den hedder. Sammenligne højder. Man kan taste personhøjder ind i både cm og i fod/tommer og få placeret en silhuet af personen. Systemet vælger automatisk en silhuet der passer til spædbørn, børn, unge eller voksne ud fra højden (så min nisse var et spædbarn i første forsøg, men man kan angive at det skal bruge en med voksen-proportioner. Udover at sætte personer ind kan man også tilføje en bil, en sofa eller en firkant i en valgfri højde, så man har lidt andet at sammenligne med.

Her er så en nisse på 3’1″ (eller 94 cm) ved siden af en bil og en almindelig sofa…

Tjenesten har i øvrigt også en højdeberegner, hvor man ud fra forældrenes højde og barnets nuværende højde, vægt og alder for en forudsigelse om barnets højde som voksen.

*) Sådan omregner man 3″1′ til cm:

3 fod * 30,48 cm/fod = 91,44 cm

1 tomme * 2,54 cm/tomme = 2,54 cm

3 fod og 1 tomme: 91,44 + 2,54 = 93,98 cm


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *