Ny facebook-gruppe om kunstig intelligens i skolen

Del med dit netværk

Så er sommerferien ved at være slut for de fleste, men udviklingen har ikke stået i stå hen over sommeren og der er sket mange spændende ting.

Den første der skal nævnes er at der kommet en ny gruppe på Facebook for alle der har lyst til at blive klogere på kunstig intelligens i folkeskolen. Her kan man både diskutere muligheder og udfordringer ved generative systemer, maskinlæring og andre algoritmer der falder indenfor betegnelsen kunstig intelligens eller dele sine helt konkrete erfaringer med forløb og undersøgelse af teknologierne alene eller sammen med elever.

Facebookgruppen er for alle der vil diskutere og dele erfaringer med brugen af kunstig intelligens i folkeskolen

Jeg er selv med på holdet af administratorer og gruppen er kommet godt fra start og har allerede over 800 medlemmer.

Se gruppen her og meld dig til: https://facebook.com/groups/229090819483539

Deltag online og spørg Asbjørn Skovsende om (næsten) alt

Allerede i morgen er der mulighed for at deltage i et arrangement, når der afholdes en AMA (Ask Me Anything) med Asbjørn Skovsende. Asbjørn er kreativ data og makernørd og arbejder med teknologiformidling  på baggrund af en uddannelse i it didaktisk design.

Asbjørn har lovet at tage os med lidt ud i fremtiden og svare på spørgsmål om hvad kunstig intelligens er og hvad især er godt at vide som skolefolk i forhold til den hastige udvikling og så vil han også svare på spørgsmål angående lovgivning i relation til hvad der er lovligt som privatperson, som skolefolk og i relation til undervisning af elever i kunstig intelligens.

Bliv lidt klogere på EUs AI-forordning

Det med hvad der er lovligt er langsomt også ved at blive tydeligere. EUs arbejde med den såkaldte AI-forordning er så langt at rammerne er ved at være nogenlunde på plads. Selvom den stadig tidligst at blive endelige vedtaget i slutningen af året er skinnerne ved at være lagt. Det kan man læse meget mere om på Viden.AI, der har udgivet en rigtig god og læseværdig artikel der også forholder sig til betydningen for undervisningsverdenen: https://viden.ai/ai-forordningen-indhold-krav-og-konsekvenser-for-uddannelsessystemet/

Bliv lidt klogere med CFU

Og når du er færdig med at læse om AI-forordningen kan du skynde dig at melde dig til torsdagens netværksdag om kunstig intelligens i CFUs praktikernetværk for teknologiforståelse. Der er i skrivende stund stadig 29 ledige pladser, så skynd dig forbi tilmeldingen: https://book2learn.kp.dk/katalog/kursus/266


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *