Gør din tekst bedre med simple analyser

Del med dit netværk

Tekstr_ er det mundrette navn for en hjemmeside der retter sig mod tekstforfattere og særligt har fokus på dem der bruger ordene i forretningsmæssig øjemed, hvad enten det handler om at skrive gode reklametekster eller lave fængende opslag på sociale medier. Siden indeholder en række simple værktøjer som også kan hjælpe elever (og lærere) til at være opmærksom på hvad og hvor meget de skriver. Der er således en simpel ordtæller, hvor man kan få talt ord, sætninger og tegn (anslag) med og uden mellemrum. Det er jo meget godt hvis man skal skrive en opgave hvor der er krav om tekstens længde. Det er dog mere interessant at man også kan få sin tekst analyseret i forhold til lix og med det samme se på hvordan teksten ser ud i forhold til lange ord, lange sætninger og de meget lange sætninger. Kan man dele en sætning op i to bidder og gøre den lettere at læse? Det kan man prøve af og med det samme se konsekvensen for lixtallet. Også værktøjerne til at analysere tekstrytme (som handler om forholdet og skiftet mellem sætningslængder) og bringe opmærksomhed på fyldord er ganske niftige til at rydde op i en tekst.

Her er det lix-beregneren. Man kan med det samme få markeret lange ord, lange sætninger (og meget lange sætninger). Måske man kan omskrive dem så det bliver til to lidt kortere og dermed få en lettere læst tekst.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *