Skru op for lyden med Stable Audio

Del med dit netværk

Stable Audio er et ret solidt bud på hvad man kan skabe i forhold til lyd med generativ kunstig intelligens. Ud fra en mere eller mindre præcis forespørgsel kan man skabe op til 45 sekunders lyd ganske gratis. Man må dog ikke anvende lyden kommercielt, ligesom man skal være over 18 for at bruge tjenesten, så den er ikke tilgængelige for skolebørn, men lærerne kan bruge det til at hjælpe med at skabe lydstumper til forskellige formål.

Stable Audio er let at bruge – det er sådan set bare at skrive en forespørgsel og vælge længde på lydklippet og ellers lige vente på det færdige resultatet…

Det kan både være at skabe små lydstumper til sampling, blive inspireret eller til at skabe intro- og outrolyd til podcast og videoproduktioner. Her er det et forsøg på en space-rock inspireret intro til en podcast:

Tjenesten kan udover at lave små musikstykker også bruges til at lave lydeffekter, om end det er knapt så imponerende. Men mon det ikke med tiden kan blive et godt supplement til Musik og lydeffekter til medieproduktionerne. Her et forsøg med en bil der skrider ud i et hårdt sving:

Stable Audio kræver man laver forespørgsler på engelsk, men der er heldigvis også en ganske fornuftig guide til hvordan man kan bygge sine forespørgsler op. Og det er ligesom med forespørgsler generelt: jo mere præcist man beskriver, jo bedre resultat. For nuværende er den mest bare lidt sjov at lege med, men ligesom de generative værktøjer til billedskabelse er ved at blive indlejret i professionelle billedbehandlings- og tegneprogrammer (og i Padlet) vil værktøjer som disse sikkert også finde vej til video- og lydredigering samt musikprogrammer i den kommende tid.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *