Chatbot med fokus på datasikkerhed

Del med dit netværk

Ezri hedder en chatbot der i følge bagmændene har fokus på datasikkerhed. Ligesom SkoleGPT bliver brugeren anonymiseret gennem Ezris interface, men Ezri stopper ikke der. Her sørger man også for, gennem et maskinoptrænet filter, at fjerne personfølsomme data fra selve forespørgslen, så disse ikke sendes videre til selve sprogmodellen. Om det så alene er en fordel eller om man hellere skal gøre mere ud af at lære brugerne generelt at undgå at smide om sig med personoplysninger er så en anden diskussion. Modellen er udviklet af to studerende og i hvert fald den danske version er blevet til i samarbejde med erhvervskolernes videnscenter Center for it i undervisningen (CIU).

Ligesom SkoleGPT bruger man en allerede kendt sprogmodel – i dette tilfælde GPT 3.5 (SkoleGPT bruger Llambda). Men inden forespørgslen sendes videre bliver den altså renset for både metadata og personoplysninger.

Med en lille “wizard” er jeg her ved at planlægge en lektion i matematik

Der hvor Ezri dog primært udemærker sig, er ved der er en foruddefinerede opgavetyper som den er særlig god til løse, ved man gennem interfacet svarer på specifikke spørgsmål i forbindelse med den konkrete opgave. Det betyder at man, uden at være prompt-ninja, hurtigt kan få bud på fx undervisningsplanlægning alene ved at svare på en række spørgsmål og valg.

Desværre kræver Ezri login og det betyder at man skal afgive sin emailadresse. Så vi skal igen til at have databehandleraftalen på plads inden vi kan byde Ezri indenfor i grundskolen.

Læs også om Ezri på viden.ai.

Den inter-europæiske version af Ezri findes på ezri.ai.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *