Det er stort, det der uendelige univers

Del med dit netværk

Hjemmesiden Scale of Universe er præcis det. Et interaktivt størrelsesforhold hvor man kan zoome ind fra en gammebølge (1 picometer) og ud til 12,7 lysår – længden ud til Hubbles Deep Field billede. Der findes masser af videoer på youtube der viser det samme, men det at sidde med musen og scrolle gør man føler sig meget lille – eller meget stor afhængig af hvad vej man scroller.

Scroller med ud finder man større og større objekter i det uendelige univers

Udover at man kan scrolle er alle objekter også udstyret med en kort tekst der giver en forklaring på hvad det er (og hvor stort det er). Siden er på engelsk, men selve skalaen kan ses med forskellige sprog, her i blandt både tysk og svensk, men ikke dansk.


Del med dit netværk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *